En enkel lösning för en komplex organisation

'' Vi använder till exempel appen för att kommunicera nödsituationer i byggnaden. Vid sådana tillfällen räknas varenda sekund, så det känns verkligen tryggt att budskapet går fram så fort som möjligt. '''

Nordstan är med sina omkring 200 butiker och restauranger, fördelade över 300 000 kvadratmeter i centrala Göteborg, en av Skandinaviens allra största gallerior. Med så många aktörer under samma tak uppstår naturligtvis en hel del utmaningar, inte minst när det gäller den interna kommunikationen. Därför bestämde sig Centrumledningen för att ta fram en app för att förenkla kommunikationen mellan ledning och hyresgäster.
– Förut skötte vi framför allt kontakten via mejlutskick, vilket lätt blir stökigt. Speciellt när man jobbar med många olika företag som alla har olika rutiner och riktlinjer för sina anställda. Med en app blir det supertydligt när ny information går ut, vilket underlättar för alla inblandade. Eftersom appen fungerar som en direktkanal till personalen i byggnaden blir det också smidigare för företagen som slipper ta vidare informationen internt, förklarar Cathrine Persson, som ansvarar för Nordstans marknadsföring.
Appen laddas ned av både butikschefer och övriga anställda, och har idag omkring 800 användare totalt. Här kan de enkelt hålla koll på vad som händer i byggnaden och annan viktig information som kontaktuppgifter och öppettider, göra en felanmälan samt ta del av fördelaktiga personalrabatter. Men appen är inte bara ett smidigare sätt att få ut informationen utan ser också till att det går betydligt snabbare – något som kan göra all skillnad i vissa lägen.
– Vi använder till exempel appen för att kommunicera nödsituationer i byggnaden. Vid sådana tillfällen räknas varenda sekund, så det känns verkligen tryggt att budskapet går fram så fort som möjligt.
nordstan